søndag 16. august 2009

Ordentlig husmor

Jeg har lenge gått og tenkt at jeg kanskje skal lage opp litt middager, kaker og forskjellig og ha i fryseren. Ikke bare ferdigfryste varer fra butikken; men skikkelig sånn husmor-mat altså:) Jeg fant denne fryseboken fra 60-tallet, og tenkte kanskje jeg kunne finne noen gode tips. Her står hvordan du kan fryse alt mulig, kan sikkert være et verktøy for å organisere dagene og matstell litt bedre.


Jeg fant og denne boken med litteratur fra husmødrenes "glansdager" etter krigen, sånn ca 50- 70 - Tallet. Her var mye artig å lese.

Her var det avbildet mange annonser og reklamepostere fra denne tiden

Fine illustrasjonerDet er sikkert vanskelig å lese det som står på de neste to bildene(skal gå an å trykke på de), men under følger en plan som husmødrene kunne følge time for time. Det ble anbefalt at husmødrene hadde en slik plan for å strukturere arbeidsdagen sin på best mulig måte. (Kanskje ikke så dumt?)

Under er det noen som har laget en oversikt over husorens mange yrker

Drømmekjøkkenet i 1948?

Tenk husmødrene før i tiden, de kunne ikke bare sette seg ned foran dataen som vi bloggere. De kunne ikke ved et tastetrykk få innblikk i andres hverdag, hus og hjem på samme måte som vi. De burde ikke ta en telefonsamtale på dagtid en gang. Skal tro om det ble litt ensomt til tider? Tidene har virkelig forandret seg du:)

Da skal jeg snart ha nattevakt nr tre av tre. Skal bli godt med noen dager fri.
Ha en fin kveld.

3 kommentarer:

jordbærpiken sa...

Bare koselig! Tenkte meg at de kom til å like den. :)

Så morsomme bøker du har funnet! Gøyalt med sånne husmorstips. Ha en god vakt! Klem!

Anonym sa...

Nå lastet jeg ned Firefox utelukkende for å kunne kommentere på bloggen din! Jeg har ledd meg ihjel av de siste innleggende dine, de er så utrolig bra! :) Jeg må få se den boka der en dag, det er jo hysterisk morsomt å lese sånt, en helt annen verden, tenk...! :)

Det er ikke vanskelig å skjønne hvem døtrene dine har fantasien sin fra, hehe! De antrekkene minner veldig om et par småjenter jeg kjente til for en 20 år tilbake ;)

Mariann, http:/famjohansen.blogg.no

et kjært hjem sa...

De bøkene så veldig artige ut! Der står sikkert mye lurt! En dagsplan hadde kanskje vært noe :)Klem