torsdag 6. oktober 2011

Marsipangris-form

Jeg skal altså ikke begynne med juleinnlegg allerede nå, men jeg måtte jo bare vise frem denne ultra-skjønne marsipangris-formen jeg fant på nettet.
Jeg har lurt på hvor jeg kunne få tak i en slik, og vips så lyste den mot meg på sidene til Godslageret brukthandel "klikk klikk" så lå den i postkassa mi.
Jeg hadde tilfeldigvis marsipan i skapet, det var sånn lilla pakning med ekte marsipan som kanskje er mest egnet til baking da, så grisen ble litt klissete og ikke helt perfekt.
MEN når det nærmer seg jul....DA blir det marsipangriser i lange baner:)
Ha en kjempefin kveld videre, så glad for at du titter innom.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Å den var fiiin, *ønske*.. Har allerede hatt jul på bloggen selv:))

Klem

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Å så heldig du var da :)

Julen kommer brått så bare vær forberedt :))

Klem Heidi

"En Vintage Drøm" sa...

Så artig.. det fikk jeg også lyst på nå :) elsker marsipangriser.. namnam
Tenkte på peise valg, det finnes mange fine svarte støpejerns ovner på finn, jeg synes de er veldig fine, også varmer de like godt om ikke bedre. ha en god helg! Klem

Mariann sa...

I år er jeg ganske klar for jul allerede nå, kjenner jeg! :)

Lill sa...

Åhhh...så fin:)
Slik vil jeg også ha..

ha en flott søndag

klem fra Lill

aase sa...

Så hyggelig at du linker til oss, tusen takk!! Dette var jo bare et så kosleig innlegg, marsipangris er bare knallgodt, og spes når den ser så søt ut som denne!!

Anonym sa...

Hei, jeg vet at dette innlegget er gammelt, men du kan kanskje likevel ha glede av et tips jeg er kommet over på hvordan selv den edleste marsipan med høyt mandelinnhold kommer rett ut av griseformen uten mer snikksnakk eller skumle smøremidler. Ta et stort stykke plastfolie og få en annen persom til å holde det lett utspent og helt nede mot overkanten av en halvdel. Press så marsipanen godt nedi formen. Gjenta prosessen med den andre halvdelen. Sett dem så forsiktig sammen og pass på at de ikke glir ut av formen. Press så delene tett sammen. Kle så av øverste halvdel mens grisen ligger på siden på bordet. Skjær forsiktig av marsipankanten som gjerne dannes under pressingen. Ta den andre delen helt av og fjern all plast. Hokkus pokkus blir det en perfekt edelmarsipangris til jul. Folien er nemlig så tøyelig at den fint former seg riktig etter formen uten å danne nevneverdig med krølleavtrykk i marsipangrisen.